De koelkast planner: overzicht en duidelijkheid met magneten

Het hebben van overzicht is alles. Het maken van een goede planning kan je daar enorm mee helpen. Of het nu gaat om een dagplanning, planning voor het hele gezin of familie, planning voor het eten van de hele week of bijvoorbeeld een takenrooster. Met een simpel magneetbord met magneten zorg je ervoor dat je overzicht houdt en je je makkelijker aan je planning houdt. Go!

De koelkast in de keuken is een centrale plek in het huis en dus de ideale plek om een algemene planning te maken. Maar ook elk ander magneetbord of magnetisch oppervlakte voldoet om een

Doel

Bedenk allereerst het doel van de planning. Wat wil je bereiken? Gezonder eten? Een beter overzicht? Een georganiseerder huishouden? Maak zodra je een scherp doel voor ogen een takenlijst op. Wat zijn de stappen die je nodig hebt om je doel te bereiken? Zodra je dat duidelijk voor ogen hebt

Vorm

Op veel koelkasten kun je naar lieve lust met een whiteboard marker tekenen. Controleer dit eerst even voordat je op je koelkast gaat schrijven door een klein streepje op een onopvallende plek te zetten. Zodra je dit hebt gecontroleerd kun je een raster gaan maken voor jouw planning. Dit kan door een blokken kalender te maken voor de maand, door een lijst of checklist te maken. Bedenk goed welke vorm voor jouw planning het best gaat werken.

Magneten

Hoe houdt je het overzicht over je taken of doelen? Door middel van magneten krijg je gemakkelijk en in een oogopslag een goed beeld van de situatie. Gebruik bepaalde kleuren magneten om de voortgang van taken te bepalen. Een rode magneet betekent bijvoorbeeld nog niet voltooid of behaald, terwijl oranje ‘mee bezig’ is. Een groene of magneet van je favoriete karakter betekent afgerond! Zo krijgen jij en je gezin met een blik op de koelkast een goed overzicht van wat er moet gebeuren en wat er al is gebeurd.