Leren tellen en rekenen met magneten van cijfers

Leren tellen is het begin van leren rekenen. Kinderen leren tellen van hun tweede levensjaar totdat ze een jaar of 5 á 6 zijn. Net als met letters is het belangrijk om vroeg vertrouwd te raken met cijfers om zo een vliegende start te maken met rekenen. Voor veel jonge kinderen die voor het eerst in aanmerking komen met cijfers zijn de vormen nogal abstract. Zo maak je kinderen vertrouwd met cijfers en rekenen.

Rekenen begint met tellen

Het optellen, aftrekken en vermenigvuldigen van getallen begint met het begrijpen van de cijfers. Begin simpelweg bij 1 en ga daarna door tot je bij de 9 aankomt. Het is hierbij belangrijk dat het kind een bepaalde waarde toekent aan het getal, dat het bijvoorbeeld vier potloden ook daadwerkelijk associeert met het getal ‘4’.

Oefenen met cijfers en rekenen

Magneten in de vorm van cijfers en de rekensymbolen kunnen kinderen helpen bekend te worden met de beginselen van de wiskunde. Door ze in de kinderkamer of keuken te hangen kunnen kinderen zelf aan de slag met de magneten. Zo kunnen ze zelf sommen maken, grote getallen samenstellen en deze benoemen en oefenen met breuken en vermenigvuldigen.

Uitverkocht
3.45