Met magneetverf maak je overal een magneetbord

magneetverf

Oppervlaktes waar magneten op blijven plakken zijn superhandig, maar helaas ook zeldzaam. Naast de koelkast hebben veel mensen maar weinig plekken in huis waar je magneten op kwijt kunt. Met magneetverf creëer je heel gemakkelijk een magnetisch oppervlakte. Magneetverf is verf waar heel fijn ijzerstof aan toegevoegd, hierdoor hechten magneten zich aan het geverfde oppervlakte. Doordat magneten blijven plakken aan het ijzerstof maak je van elke muur, deur of ander glad oppervlakte een magneetbord.

Magneetverf wordt vaak gebruikt in kinderkamers, maar ook in woonkamers, op scholen en kantoren. Doordat het aanbrengen van de verf heel gemakkelijk is, is het een toegankelijke manier om een bijzondere en creatieve draai aan een ruimte te geven. Zo maak je een klassiek schoolbord door eerst een laag magneetverf, en daar overheen een laag schoolbordverf aan te brengen. Zo krijg je een oppervlakte waar je met krijtjes op kunt tekenen die ook nog eens magnetisch is. Natuurlijk kun je ook elke andere soort verf over de magneetverf aanbrengen.

Klaar om een lege muur, deur of ander oppervlakte om te toveren in een magneetbord? Volg het onderstaande stappenplan en je bent in een mum van tijd klaar.

Stap 1
Plak de randen van je nieuwe magneetbord af met schilderstape. Zo zorg je ervoor dat je nette randen om het bord krijgt.

Stap 2
Behandel eventueel nog onbehandeld hout voor met een acryl grondverf. Zo hecht de magneetverf straks goed aan het oppervlakte.

Stap 3
Breng de magneetverf aan, zorg ervoor dat je genoeg verf aanbrengt, anders is de magnetische werking te klein. Een goede regel is dat één verfpot van 0,75 liter geschikt is voor ruim 1m2.

Stap 4
Breng tot minimaal drie lagen op elkaar aan. Zorg ervoor dat de voorgaande laag goed is gedroogd voordat je de volgende aanbrengt. Magneetverf droogt vrij snel, in de meeste gevallen kun je de verf binnen één dag aanbrengen.

Stap 5
Breng eventueel als laatste een normale laag verf aan als je een andere uitstraling wil dan de standaard grijstinten van de magneetverf.

En voila, klaar is je nieuwe magneetbord. Kies een aantal magneten die passen bij de uitstraling van jouw bord en het ophangen kan beginnen!